RESUM FINAL DEL PROJECTE

 

       


  RESUM FINAL DEL PROJECTE

1.- Resum de el projecte 


OBJECTIUS DEL PROJECTE eren els següents: 

- Respondre als reptes de la "Estratègia Europa 2020" relatius a la qualitat educativa al nostre centre. 

- Ampliar l'espai europeu d'aprenentatge amb altres centres europeus: Països Baixos, Itàlia i Hongria. Centres socis de la plataforma eTwinning. 

- Afavorir la innovació en el centre observant estratègies didàctiques i pedagògiques en Educació Artística i Educació Inclusiva a Europa. 

- Observar experiències en l'aplicació de l'plurilingüisme basant-nos en els models d'altres col·legis europeus (CLIL i Flipped). 

- Formar els docents per aplicar metodologies que fomentin la creativitat a través de la música, dansa i teatre, mitjançant un curs estructurat de la plataforma SCHOOL EDUCATION GATEWAY. 

- Conèixer diferents manifestacions artístiques i culturals en altres països europeus enriquint de la diversitat per a fomentar la inclusió i l'equitat. 

- Desenvolupar en l'alumnat el sentiment de ciutadania europea. 


El nombre de participants total de les mobilitats previst era 6 docents pertanyents a la Comissió de Projectes Europeus de centre. 


IMPLEMENTACIÓ : 

Dos docents pertanyents a la Comissió de Projectes Europeus de centre, especialistes en Educació Artística i nivell B2 d'anglès, van realitzar un curs estructurat de què hem obtingut les següents estratègies didàctiques: 


MOBILITAT 1. CURS ESTRUCTURAT A HOLANDA que fomenta la creativitat i la motivació en l'aprenentatge a través de la música, la dansa, la cultura popular i el teatre. 

Els resultats obtinguts han suposat una millora de la qualitat de la pràctica docent per aquelles competències i coneixements adquirits en les àrees com llengües i cultura europees, Educació Artística, Equitat i Inclusió. 


Igualment, l'alumnat s'ha beneficiat de l'aplicació de metodologies més innovadores i motivadores de l'aprenentatge en les àrees esmentades. També s'han consolidat les relacions i la col·laboració amb centres europeus ampliant la internacionalització de el centre. 

La resta de mobilitats previstes a Itàlia i Hongria no van poder dur-se a terme a causa de l'estat d'alerta sanitària a causa de la pandèmia de COVID-19. 


GESTIÓ DEL PROJECTE 

Com ja hem dit més amunt, les mobilitats previstes a Itàlia i Hongria no es van poder dur a terme per causa de "Força major" a causa de l'estat d'alerta sanitària per la pandèmia de COVID-19. Per això, es van seguir les instruccions de la "Guia per al registre en MT + dels casos de força major per la Covid-19" de Sepie que indicava que no era necessari registrar-les i havia de explicar-se allò succeït en el present informe com es fa a continuació. 


Pel que fa a la mobilitat de Job Shadowing al col·legi Silvestro dell'Aquila a l 'Aquila (Itàlia) prevista per a les dates del 13 al 21 de març de 2020, ja s'havia fet reserva de vols i allotjament en el moment de la declaració de l'estat d'alarma. Aquests es van haver d'anul·lar a causa de la cancel·lació de la mobilitat per causa de "Força major" circumstància que es va comunicar a Sepie el 5/3/2020. Posteriorment es van poder recuperar les despeses generades per aquestes reserves a través de l'agència de viatges Nautalia amb la qual vam contractar els serveis. 


La mobilitat a realitzar al juny a Hongria que tenia per objecte l'observació directa de bones pràctiques educatives en matèria d'inclusió no va poder dur-se a terme per l'alarma sanitària internacional de la COVID-19. No obstant, en el curs estructurat de la primera mobilitat a Holanda es van realitzar diferents activitats relacionades amb dinàmiques de grup i activitats inclusives que es van aplicar amb el nostre alumnat. 


RESULTATS DEL PROJECTE 


A curt termini, en les organitzacions participants s'han reforçat i han ampliat les relacions de l'escola amb altres centres i institucions europees, contribuint a la internacionalització. Això ha suposat a mitjà i llarg termini, la realització i participació en altres activitats i projectes de col·laboració mútua entre centres europeus com la participació com "Host School" en un projecte KA1 d'un altre centre escolar de Agliana (Itàlia) resultat de la bona relació que va nàixer arran de el curs estructurat a Assen durant la primera mobilitat. 


2..Los docents van adquirir coneixements sobre metodologies motivadores que van fomentar la creativitat en ensenyaments artístics i culturals. 


3. L'alumnat es va beneficiar de l'aplicació de Bones Pràctiques Educatives amb metodologies més innovadores, sobretot l'alumnat amb Necessitats Educatives Especials, objecte específic d'aquest projecte. A llarg termini, això donarà lloc a una millora de la qualitat de l'ensenyament de centre. 

4. Aquest acostament a altres realitats socials i culturals ha fomentat la tolerància, atenció a la diversitat i desenvolupament d'una Educació Inclusiva. L'alumnat amb dificultat d'aprenentatge i / o Necessitats Educatives Especials ha obtingut major benefici per 

l'aplicació de metodologies inclusives i motivadores suposant una major equitat i igualtat d'oportunitats. 


Partint del repte de la "Estratègia Europa 2020", aquest projecte ha suposat una oportunitat per a la cooperació amb altres centres europeus. El projecte ens ha permès conèixer de primera mà les manifestacions lingüístiques, artístiques i culturals que integren les llengües. 


Les metodologies més actives i bones practiques van enfortir la participació de les famílies i les relacions amb el barri i àmbit local. Visibilitzar i donar a conèixer el que en el centre es realitzava i a el mateix temps van col·laborar enriquint les activitats amb la seva participació. 


Això es va aconseguir a través de les activitats de difusió de el projecte realitzades i la participació de les famílies en tallers organitzats per elles com L'hort escolar i jornades de divulgació sobre les dones científiques entre d’altres. 


D'altra banda, les mobilitats i activitats de cooperació amb altres països europeus van suposar una eina d'obertura i promoció a nivell internacional de primera magnitud. Es va donar a conèixer la ciutat, l'entorn i el centre a nivell europeu en activitats com la Presentació digital comentada realitzada per les participants del nostre centre en el marc de les activitats inicials de el curs estructurat a Assen (Països Baixos). 


La difusió dels resultats d'aquest projecte es van donar a conèixer de la següent manera: AL NOSTRE CENTRE. 

Després de la mobilitat es va efectuar una planificació de les activitats incloent formació de professorat: 

- Una presentació al claustre de docents, amb suport visual, de la visita realitzada. 


- Taller pràctic de les activitats realitzades i competències adquirides durant la visita. 

- Implementació i aplicació didàctica de les activitats amb l'alumnat incloent-les en les programacions d'aula. 


L'Equip Directiu de centre, la coordinadora i altres membres de la Comissió de Projectes Europeus van supervisar l'activitat i van recollir els documents (diari, memòria ...) realitzats pels participants per a la posterior valoració tant en aspectes quantitatius com qualitatius. 

Les famílies de l'alumnat van ser informades a través de la pàgina web de l'escola i circulars informatives. 


Les activitats artístiques, musicals i culturals van ser difoses a través de les celebracions i manifestacions culturals que el centre va realitzar al llarg de el curs escolar: 

9 d'Octubre, Halloween, Nadal, Dia de la Pau i la no violència, Carnestoltes ... 


AMB ALTRES CENTRES ESCOLARS. 

A través de les reunions de coordinació dels equips directius dels col·legis la nostra zona, es va convidar a l'assistència dels tallers de presentació que es van realitzar al nostre centre. 

Igualment comuniquem els resultats de el projecte als centres socis d'acollida a Itàlia i Hongria, a través dels nostres canals de comunicació habituals: correu electrònic, TwinSpace, web del projecte ... 


Una persona de la Comissió de Projectes Europeus va ser l'encarregada de la difusió a través de les noves tecnologies de comunicació així com de l'manteniment de les mateixes: pàgina web de el projecte, difusió a la plataforma virtual de Conselleria d'Educació de València "mestreacasa", pàgina web de l'escola. 


L'equip directiu i la Comissió de Projectes Europeus van vetllar per l'aplicació efectiva de les competències i metodologia adquirides per garantir la repercussió de el projecte a llarg termini. 


Al terme de la mobilitat les dues docents van compartir amb la resta de claustre la informació més amunt detallada en dues sessions que van formar part de el Pla de Formació del professorat de centre . 


Aquestes sessions van tenir lloc el 22 i 29 de novembre de 2019 i van consistir en una Presentació comentada en Power Point i un vídeo sobre els continguts i desenvolupament de les activitats de el curs i la posada en pràctica d'un dels tallers treballats en el curs: El taller de contacontes amb "Story cubes". 











El contingut i desenvolupament així com algunes imatges d'aquestes dues sessions van ser compartides per les docents amb els i companys de el curs d'Assen en el grup de Facebook creat a l'efecte. 


  

  

  



També es van publicar imatges de la mobilitat a la web de centre i al Hall de l'escola. 


      

No hay comentarios:

Publicar un comentario